Pedagoger

Chloé Brûlé
 

Chloé Brûlé ble født i Montreal i Canada. Etter å ha utdannet seg i dans på L’École Supérieure de Danse du Québec (ESDQ), skolen til Les Grands Ballets Canadiens, reiste hun til Spania for å komme nærmere til flamenco. Hun ble undervist av blant annet Manolo Marín, Andrés Marín, Javier Latorre og Rafaela Carrasco. I 2005 var hun en solist på forestillingen  «El Flamenco» i Tokyo og hun begynte å jobbe med danseren Marco Vargas for å lage sine egne forestillinger og disse har siden hatt et langt og innholdsrikt, kunstnerisk forhold. Sammen har de produsert mange forskjellige forestillinger i flamenco.

Etter å ha danset og reist gjennom Spania, Frankrike, Tyskland og Poland med danseren Belen Maya, åpnet hun sitt eget studio «ESTUDIO 35» is Sevilla, et sted for kreativitet og inspirasjon til dansere i flamenco. I dag lager hun kurs og underviser i Spania, Canada, Skottland, Italia, Sveise, Helas, Austria, Belgia, Tyskland og Norge  med andre artister og prosjekter.

 
 
Kari Helene Østby

Image result for kari helene østby flamenco

CENTRO DE FLAMENCO drives av flamencodanser og pedagog Kari Helene Østby, kjent under artistnavnet – «Elena»

Utdannet ved Statens Balletthøgskole i Oslo. Et og et halvt år med videreutdannelse i New York med hovedvekt på flamencodans. Har studert med kjente flamencopedagoger i ca 20 år i Spania (Madrid, Sevilla og Jeréz).
Har vært invitert til diverse festivaler (f.eks. Olavsfestdagene i Trondheim, Ole Bluesfestivalen, Telemarkfestivalen), turnert med Rikskonsertene og deltatt i flere TV-program. Opptrådd med Madrugada på Øyafestivalen 2005. Har undervist flamencodans ved Kunsthøgskolen i Oslo (Statens Balletthøgskole) og gitt workshops ved Riksteatret, samt i flere andre norske byer.

 

 

Hilde Overøye Handegard

_MG_0746

Hilde er grunnleggeren av Flamenco Trondheim. I dag er hun fast pedagog og kunstnerisk leder for klubben. Hun organiserer og koreograferer elevforestillingene hvert semester i samarbeid med gjesteartister fra inn- og utland. Hun er også primus motor i FlamenCompaniet.

Underviser nivå 1, høsten 2017.

 

 

 

 

 

Evelyne Gildemyn

549900_10151194360847143_1629563937_n

Evelyne (fra Belgia) har drevet med dans siden hun var barn. Hun startet med flamenco i Trondheim, etter å ha sett Hilde Handegard opptre på julebordet på jobben i 2002. Hun har vært medlem av Flamenco Trondheim siden starten og har undervist i klubben siden 2009.

Underviser nivå 4, høsten 2017

 

 

 

 

ruthRuth María Díez Barreiro

Ruth (fra Murcia i Spania) har danset sevillanas fra barnsben av. Hun har bodd i Trondheim siden 2003, og begynte å danse flamenco i 2005.Ruth har undervist her hos oss siden 2007, både i sevillanas samt flamenco.

Underviser nivå 1, høsten 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hilde Westad Brandshaug

 Hilde Westad Brandshaug begynte å danse flamenco i Granada da hun bodde og studerte der, i den sørspanske regionen Andalucia- flamencoens fødested. Hun har vært medlem i Flamenco Trondheim i en årrekke, også en periode som instruktør. Hun har tatt flamencokurs i Buenos Aires, hos Nestor Spada ved Academia de Baile Flamenco. Her hjemme har hun også tatt diverse kurs hos Tonje Liebe i Oslo.

Underviser nivå 2, høsten 2017