Samarbeidspartnere

FlamenCompaniet:

Helt fra Flamenco Trondheims oppstart var Hilde Handegards drøm å få jobbe med musikere i Trondheim. I 2009 tok jazzgitarist Alf W. Lundberg med samme ide kontakt, og et samarbeid var i gang.

Det er et møysommelig arbeid å bygge seg opp som flamencomusiker. Sjangeren er svært ulik all vestlig musikk,  både i rytme og harmonikk. De tekniske kravene er bortimot uoppnåelige, men motivasjonen var sterk nok til at prosjektet FlamenCompaniet fortsatt lever i beste velgående. De har funnet sin form i møtet med norsk kultur.

Dagens medlemmer er:

Hilde Handegard: dans, kastanjetter, cajón og palmas
Evelyne Gildemyn: dans
Annelise Ofstad Aar: vokal og palmas
Lena Sylvia Hanssen: vokal og palmas
Runar Dahl: gitar
Eirik Mathias Husum: bass

I tillegg til dagens besetning så har mange dyktige musikere vært innom i løpet av de fem årene prosjektet har pågått: Gunn Mogseth Skrove, Ingeborg Brun, Bendik Lund Hanshuus, Martin Högberg og ikke minst Trond Folstad fra Oslo som har vært med på mange av de større prosjektene.

FlamenCompaniet har hele tiden jobbet med dansere. Når de ikke akkompagnerer Flamenco Trondheims elevforestillinger, så er det Andrea Machado, Evelyne Gildemyn og Hilde W. Brandshaug i tillegg til Hilde Handegard som har vært faste dansere i ensemblet.

FlamenCompaniet (Foto: Marina Knutsen/Malinche Photo).